Уличната търговия в Индия може да е много печелившо занимание(снимка:

...
Уличната търговия в Индия може да е много печелившо занимание(снимка:
Коментари Харесай

Софтуер разкри милионери сред уличните търговци


Уличната търговия в Индия може да е доста печелившо занятие
(снимка: CC0 Public Domain)

Стотици индийски улични търговци се оказаха секрети милионери. Това беше разкрито при одит, употребяващ програмен продукт за огромни данни. 250 улични продавачи на храни и други артикули си купили скъпи къщи и коли, укривайки налози.

Когато чуят думата „ милионер ”, хората си показват стереотипния облик на предприемач в костюм и скъпа кола, който обича изисканите виновност, първокласните бижута, елегантните жилища и частните самолети.

Но както се оказва, в Индия има стотици елементарни жители, които като милионери се крият на видно място и изобщо не се вписват в стандартите. Индийските данъчни управляващи са открили над 250 улични търговци, които в действителност са милионери. И това е единствено в един град – Канпур.
още по тематиката
Сред тях са продавачи на плодове и зеленчуци, притежатели на дребни аптеки, хранителни магазини, колекционери на разнообразни движимости и други Всички те по някакъв метод са укривали налози в продължение на години, заяви.

Тайните милионери са натрупали и похарчили над 375 милиона кроре рупии (около 50,1 млн. щатски долара) единствено за закупуване на недвижими парцели. Одитът е открил също, че някои събирачи на скрап имат три или повече транспортни средства. Мнозина имат и огромни аграрни имоти.

Милионери са съумели да скрият своето благосъстояние, до момента в който данъчните управляващи не са почнали инспекция със програмен продукт за работа с огромни данни. Поне 65 притежатели на хранителни магазини и фармацевти даже не са записали бизнеса си.

Някои са криели милионите си, като записвали закупеното имущество на членове на фамилията, други употребявали разнообразни сиви схеми. Но в последна сметка софтуерът разкрива същинското им положение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР