Украйна започва официално разследване на твърденията, че Румъния е имала

...
Украйна започва официално разследване на твърденията, че Румъния е имала
Коментари Харесай

Имала ли е Румъния намерение да окупира заедно с Русия части от Украйна?

Украйна стартира публично следствие на изказванията, че Румъния е имала желание заядно с Русия да окупира ч от Буковина и Одеска област. Главният боен прокурор Анатолий Матиос е свикал незабавно съвещание с управлението на украинските Министерство на външните работи, Генералният щаб, Съвета за сигурност и разузнаването във връзка провокационно видео, на което военни подразделения на Румъния окурипат украинската част на Буковина след началото на широкомащабна война на Русия срещу Украйна.

Видеото, наречено " Румънско-украинската война 2022 " се споделя, че Румъния ще се сплоти с Молдова и за отбрана на своите жители ще окупира Черновицка област и елементи от Одеска област в резултат на бойни дейности и пълномащабно нахлуване на Русия, оповестява УНИАН.

Експерти разясняват, че реакцията на Матиос може да бъде обяснена със сериозните опасения на Киев за мащабите на съветско въздействие върху прилежащите страни - Полша, Румъния, Унгария, Молдова. В тези страни Кремъл разполага с необятна мрежа свои сътрудници, системно работещи с локалните коренно настроени националистически групировки.

Получавайки финансироване от Кремъл, те организират деструктивна осведомителна акция, както в обществото, по този начин и на държавно равнище.

Именно сътрудници на Кремъл са обвинени, че са пробвали да провеждат безредици в Гагаузия, както и на шпионска мрежа в Румъния.

Както писа Frankfurter Allgemeine, в Румъния все по-силно се усеща опасността от страна на Москва, която непрекъснато усилва натиска си върху юго-източния фланг на НАТО. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР