Украйна за първи път успя напълно да унищожи стратегически ядрен

...
Украйна за първи път успя напълно да унищожи стратегически ядрен
Коментари Харесай

Украйна унищожи руски ядрен бомбардировач

Украйна за първи път съумя изцяло да унищожи стратегически нуклеарен бомбардировач Ту-22М3. Това се случи след удар с дрон на военното летище " Солци " в Новгородска област на 20 август. Тогава съветското министерство на защитата призна, че е развален един аероплан.

OSINT-проектът Ukraine Weapons Tracker обаче разгласява фрагменти на изцяло изгорелия Ту-22М3. В обществените мрежи даже се твърди, че е обиден още един аероплан, само че той е по-леко потърпевш.

В Русия към този момент няма инженерно-техническа база за изграждане на нови самолети от този вид.

От летище Солци до границата с Украйна са към 700 км.

След удара в Новгородска област оживелите самолети са преместени на летище Оленя в Мурманска област.



" Защо няма обикновени укрития за самолетите, които могат да бъдат направени с минимални сили и средства? И това ще ни излезе по-евтино, в сравнение с да загубим: в министерството на защитата най-малко знаят, че тези самолети към този момент не се създават и тяхната загуба няма по какъв начин да бъде обезщетена ", разяснява авторитетният съветски боен Телеграм канал " Рибар ".

През декември 2022 година украински дронове нанесоха удар по съветските военни летища, където се намират стратегическите бомбардироваци - " Дягилево " край Рязан и " Енгелс-2 " край Саратов. В резултат бяха развалени военни самолети. Тогава съветското МО заяви, че ударите са нанеси с реактивни дронове, руско произвеждане. След офанзивите самолетите бяха предислоцирани на летища, по-далеч от границата с Украйна. Общо при украински диверсии и офанзиви бяха унищожени и развалени над 10 съветски самолети и вертолети в авиобази в Беларус, Крим, Рязан, Енгелс, Новосибирск и Псков.

По информация на The Moscow Times въпросът с диверсиите към този момент е бил обсъждан на съвещанията при президента Владимир Путин, когато представители на силовите ведомства се " заклели ", че това повече няма да се случи.
ТЕМА преди 3 часа 1127 преди 3 часа 618 преди 1 ден 1409
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР