Украйна включва редица държави, сред които Израел, Швейцария, Турция и

...
Украйна включва редица държави, сред които Израел, Швейцария, Турция и
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна привлича Израел, Швейцария, Турция и Финландия към преговорите с Русия за Азовстал


Украйна включва редица страни, измежду които Израел, Швейцария, Турция и Финландия, в процеса на договаряния с Русия за освобождение на военните от завода „ Азовстал “ в Мариупол. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога в изявление за италианската телевизия „ Раи Уно “, съобщи Укринформ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5268
Украйна и интернационалните й сътрудници – всички, които може да бъдат чути от Руската федерация, би трябвало в този момент да работят за освобождението на бранителите на украинците, сподели Зеленски.

„ Правим всичко, което зависи от нас. Дори вършим повече от вероятното. Не бива да стопираме, би трябвало да се борим за всеки човек “, добави украинския президент. 

Мирните украински жители към този момент са евакуирани от „ Азовстал “, по тази причина в този момент въпросът е за ранените, за останалите живи военни. Но Киев не би желал да оставя там и телата на починалите, тъй като фамилиите им чакат да ги получат, уточни Зеленски. 

Според Укринформ в укритията под блокирания комбинат „ Азовстал “, отбраняван от украински сили, има близо 600 тежко ранени бойци, които не получават съответна помощ поради неналичието на медикаменти и дефицита на медицински личен състав.

Зеленски добави в изявлението, че не изключва Украйна да бъде атакувана откъм самопровъзгласилата се страна Приднестровие, в която „ 100 % от хората са под контрола на Руската федерация “.

Отбеляза обаче, че от 15-хилядната съгласно него войскова формация в отцепническия молдовски район единствено към 3000 души „ умеят да водят война “.

„ Не виждаме там прекомерно огромна опасност “, сподели украинският водач.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР