Украйна в някакъв момент ще трябва да започне преговори с

...
Украйна в някакъв момент ще трябва да започне преговори с
Коментари Харесай

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Украйна в някакъв миг ще би трябвало да стартира договаряния с Русия, с цел да постави завършек на продължаващата повече от две години война, съобщи почитан чиновник на украинското разузнаване в изявление за сп. " Икономист ". Украинският президент Володимир Зеленски нееднократно е изключвал договаряния с Кремъл, а указът, който той издаде, откакто Русия публично анексира четири украински района през 2022 година, дефинира договарянията като " невъзможни ".
 
Но генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на дирекцията на военното разузнаване на Украйна (ГУР), съобщи пред списание " Икономист ", че в последна сметка ще се наложи да се водят диалози, какъвто е казусът с всяка война. Генерал Скибицки споделя, че не вижда метод Украйна да завоюва войната единствено на бойното поле.
 
" Дори и да успее да изтласка съветските сили назад към границите - все по-далечна вероятност - това няма да постави завършек на войната ", цитира го списанието. " Такива войни могат да приключат единствено с контракти ", сподели той. В момента и двете страни се надпреварват за " най-благоприятната позиция " преди евентуалните договаряния. Но смислени договаряния могат да стартират най-рано през втората половина на 2025 година, допуска Скибицки.
 
Зеленски и други публични лица обявиха, че Русия не е поканена на " срещата на върха за мир ", планувана за Швейцария през юни, защото няма гаранции, че Москва ще договаря добросъвестно. Министърът на външните работи Дмитро Кулеба сякаш повтори мислите на Скибицки в настрана изявление за списание " Форин Полиси " тази седмица, като съобщи, че задачата на срещата на върха през юни е " да сплоти страните, които споделят правила и подходи, на които ще се основават по-нататъшните им дейности ".
 
" След това може да се реализира връзка с Русия и тя да бъде част от диалозите. Защото сте прави: в последна сметка не можете да сложите завършек на войната без двете страни ", добави той. Руският президент Владимир Путин и други високопоставени съветски представители настояват, че Украйна блокира всеки опит за споразумяване на спора.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР