Украйна увеличава износа на зърно с 20-30% всеки месец. Това

...
Украйна увеличава износа на зърно с 20-30% всеки месец. Това
Коментари Харесай

Украйна увеличава износа на зърно с 20-30% всеки месец

Украйна усилва износа на зърно с 20-30% всеки месец . Това е съобщил министърът на аграрната политика и храните Микола Солски в изявление за " Укринформ ".

Украйна през август е изнесла съвсем 4,6 милиона тона зърно, от които към 3 милиона тона с железопътен превоз, авто превоз и през река Дунав.

В същото време, той дефинира полската посока за експорт на зърно " доста обещаваща ".

Министърът акцентира, че се работи всекидневно за увеличение на размера на износа на зърно . Той означи, че един от разновидностите за възстановяване на обстановката с износа на зърно е даването на дотации в страните от Европейски Съюз за производството на задоволителен брой зърновози.

Припомняме, че в това време съветският президент Владимир Путин предложи да се намерения за ограничение на износа на зърно от Украйна за Европа и ще разиска този въпрос с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Той съобщи това, говорейки в сряда на пленарното съвещание на Източния стопански конгрес, който се организира в съветския град Владивосток.

" Може би би трябвало да помислим за ограничение на износа на зърно и други храни по този маршрут (от Украйна за Европа - бел. ТАСС). Определено ще се съветвам с турския президент Ердоган по тази тематика. В последна сметка ние разработихме механизма експорт на украинско зърно ", сподели президентът.

Путин назова " поредна нагла машинация " обстановката с износа на зърно от Украйна за страни, които не се нуждаят от тези доставки.

Той е завил, че Русия ще упорства износът на зърно от Украйна и Руската федерация да е ориентиран към възстановяване на обстановката на международните пазари и намаление на цените.

Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на президентската канцелария на Украйна, сподели, че Русия няма причина да предоговаря удивително съглашение, което разрешава на Украйна да изнася зърно от черноморските пристанища и че изискванията на договорката се съблюдават прецизно. В диалог с Ройтерс Подоляк назова позицията на Русия " непредвидена " и " безпочвена ".

В разнообразни медии се появяват мнения, че въпреки задачата на зърнената договорка да беше обезпечаване на сериозни хранителни доставки за гладуващите в Азия и Африка , доста кораби пътуват към Европа.

Австрийският вестник Der Standard показва информация от Съвместния координационен център в Истанбул, съгласно който от украински пристанища до момента са отплавали 59 кораба с хранителни доставки, като най-вече от тях са били ориентирани към Турция - 20; Италия - 6; Египет - 5; Южна Корея - 3; Иран, Израел и Китай - по 2; Судан, Ливан, Индия, Йемен и Джибути - по 1; за страни от Европейски Съюз (включително Италия) са отплавали 17 кораба.

На 23 юли Русия нанесе ракетни удари по пристанището в Одеса единствено часове след подписването на съглашението в Турция, което доста наблюдаващи оцениха като предизвестие от Москва, че от нея зависи осъществяването на това съглашение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР