Украйна трябва сама да реши при какви условия би била

...
Украйна трябва сама да реши при какви условия би била
Коментари Харесай

Столтенберг предупреди, че Русия не бива да бъде подценявана

Украйна би трябвало сама да реши при какви условия би била склонна да договаря с Русия за преустановяване на войната, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и предизвести, че силата на Москва не трябва да бъде подценявана макар триумфите на Киев напоследък на бойното поле, съобщи Ройтерс.

" Не бива да вършим грешката да подценяваме Русия. Въоръжените ѝ сили към момента разполагат със обилни благоприятни условия, в това число с огромен брой бойци ", сподели той на обща конференция в Хага с представители на нидерландското държавно управление. " Предстоящите месеци ще бъдат сложни. Целта на Путин е да остави тази зима Украйна на мрачно и студено. Затова би трябвало да издържим до дъно. "

Столтенберг повтори изразеното от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън в края на предходната седмица мнение, че само и единствено Украйна може да взема решение по кое време и по какъв начин да договаря с Русия за преустановяване на войната.

" Украйна заплаща най-голямата цена в човешки жертви и опустошения. Какви условия би приела за допустими за нея, зависи само и единствено от Украйна ", сподели генералният секретар на алианса. Той добави, че това, което ще се случва на масата на договарянията, е функционалност от ситуацията на бойното поле. " Това, което ние би трябвало да създадем, е да поддържаме Киев, с цел да може при възможни договаряния Украйна да ги води от оптимално преференциални за нея изходни позиции и да надделее в тях като самостоятелна и суверенна европейска страна ", сподели Столтенберг.

Той посети през днешния ден, 14 ноември,Нидерландия, където се срещна с министрите на външните работи и защитата - Вопке Хукстра и Кайса Олонгрен.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР