Украйна ще се присъедини към НАТО, заяви генералният секретар на

...
Украйна ще се присъедини към НАТО, заяви генералният секретар на
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Вратите на НАТО остават отворени за Украйна

”Украйна ще се причисли към НАТО ”, съобщи генералният секретар на Северноатлантическия алианс Йенс Столтенберг в изявление за ”1+1 ”.
" Всички съдружници се съгласиха, че Украйна ще стане член на НАТО. Черна гора се причисли към Алианса единствено преди две години, Северна Македония ще стане член на НАТО след няколко месеца. Вече видяхме това след рухването на Берлинската стена. Полша и балтийските страни, никой даже в фантазиите не можеше да си показа, че би могъл да бъде член на НАТО ", сподели Столтенберг и даде обещание, че организацията ще помогне на Киев да ускори промените и да модернизира обществото, с цел да може по-рано да се причисли към Алианса.

На въпрос дали НАТО няма да остави Украйна в „ сивата зона “ сред Русия и Европа, Столтенберг означи, че тази страна е един от 40-те сътрудници на алианса.

" За някои страни партньорството е първа стъпка към участието. Но за всички страни партньорството са връзки с НАТО на непрекъсната основа. Трябва да се разбере, че има огромна отдалеченост сред статута „ никакви връзки “ и " пълноправно участие ", съобщи генералният секретар.

За пълноправното участие на Украйна е належащо „ да се намерения какво може да направи организацията взаимно с тази страна ".

В края на октомври в тирада пред украинския парламент Столтенберг съобщи, че пътят за присъединението към Северноатлантическия контракт не е елементарен и искащите би трябвало да създадат обилни промени, само че вратите на НАТО остават отворени за Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР