Украйна ще разследва появило се в интернет видео, за което

...
Украйна ще разследва появило се в интернет видео, за което
Коментари Харесай

Зеленски за записа на разстрел на украинец: Окупаторите брутално убиха войник

Украйна ще проверява появило се в интернет видео , за което се твърди, че демонстрира ликвидиране на невъоръжен украински военнопленник от съветски бойци.  Главният прокурор на страната назова сниманото " брутално и безочливо ликвидиране на невъоръжен човек ". И упрекна Русия в нарушение на интернационалното право.

12-секундното видео демонстрира невъоръжен мъж в украинска униформа , който пуши сред дървета в гора. Той споделя: " Слава на Украйна " , а по-късно се чуват изстрели и мъжът пада на земята . До момента няма без значение удостоверение за достоверността на видеото, а Москва не е коментирала фрагментите.

„ Появи се видео, на което окупаторите брутално убиват боец, който самоуверено им споделя в очите " Слава на Украйна!. Искам всички дружно да отговорим на думите му - Слава на героя! Слава на героите! Слава на Украйна. Ние ще намерим убийците му ”, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

По предварителна информация към този момент се знае самоличността на мъжа - това е 41-годишният боец от 30-а обособена механизирана бригада Тимофей Шадура , се споделя в пост на военното поделение. Бил в неопределеност от 3-ти февруари, като за последно се е сражавал в региона на Бахмут. Боевете там не престават.

„ Градът е значим център за защитата на украинските войски в Донбас. Превземането му ще разреши провеждането на по-нататъшни настъпателни дейности надълбоко в отбранителните линии на Украйна ”, акцентира Сергей Шойгу, министър на защитата на Русия.

Въпреки съветските опити за завладяване на Бахмут , градът не е паднал, а президентът Зеленски подреди подсилване на защитата му. „ Това е първото поделение за защита на границата. Ситуацията в града е сложна. Врагът интензивно щурмува позициите ни, обаче няма никакъв триумф и понася колосални загуби. Вероятно от завист се пробваха да взривят два моста. Ние получаваме всичко, от което се нуждаем. Градът устоява, тъй като Бахмут е бил, е и ще бъде Украйна! ”, съобщи във видео един от украинските бойци на фронта.

През последните седмици Москва изпрати хиляди бойци в региона, с цел да се включат в боевете, вид " Първа международна война " , когато голяма човешка вълна се изправя против танкове и артилерия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР