Украйна ще получи 1,5 милиарда долара от Световната банка за

...
Украйна ще получи 1,5 милиарда долара от Световната банка за
Коментари Харесай

Световната банка отпуска още 1,5 млрд. долара на Украйна

Украйна ще получи 1,5 милиарда $ от Световната банка за възобновяване. Това разгласи министър председателят на страната Денис Шмигал, представен от " Франс прес ".

Той разясни, че средствата ще бъдат обезпечени с гаранции от японското държавно управление и ще са ориентирани към поддръжка на общественото обезпечаване и икономическото развиване.

" По-конкретно, заемът ще е за подкрепяне на дотациите за вътрешно разселените лица и за пенсионните заплащания ", написа Шмигал в " Телеграм ".

Украйна разчита на финансова помощ от задграничните си сътрудници, с цел да може да покрие бюджетния си недостиг.

Вчера бордът на Международния валутен фонд завърши прегледа на украинския заем, което разреши на Киев неотложно да изтегли 890 милиона $ в поддръжка на бюджета си.

Правителството се надява на умерено икономическо възобновяване тази година, откакто през 2022 година стопанската система на страната се сви с към 1/3 заради войната на Русия против Украйна, и работи с задгранични сътрудници, с цел да обезпечи финансиране за така наречен " бързо " възобновяване.

Украйна възвръща учебни заведения, лечебни заведения, пътища и мостове и прави ремонтни действия в енергийния бранш макар продължаващите боеве в южната и източната част на страната.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР