Украйна се включи в кандидатурата на Португалия и Испания за

...
Украйна се включи в кандидатурата на Португалия и Испания за
Коментари Харесай

Украйна се включи в кандидатурата на Португалия и Испания за домакин на Мондиал 2030 по футбол

Украйна се включи в кандидатурата на Португалия и Испания за хазаин на международното състезание по футбол през 2030 година Новото партньорство бе доказано от Испанската футболна федерация (РФЕФ) и Португалската футболна федерация (ФПФ) по време на конференция в офисите на Европейската футболна централа (УЕФА) в Швейцария, оповестява " Дарик ".

Съвместната кандидатура на Испания, Португалия и Украйна за шампионата на планетата през 2030 е подкрепено от УЕФА и ще се конкурира против други кандидатури като тази сред Египет, Гърция и Саудитска Арабия, както и взаимното предложение на Уругвай, Аржентина, Парагвай и Чили. The Times съобщи във вторник, че проектът е Украйна да семейства на една група от Мондиала.

Испания за последно одобри Световното състезание през 1982. Португалия и Украйна са домакинствали на европейски шампионати надлежно през 2004 и 2012, само че в никакъв случай не са приемали Мондиал. Съвместната кандидатура на трите страни ще има сериозна конкуренция, като възможностите на южноамериканската – Уругвай, Аржентина, Парагвай и Чили, не са по никакъв начин дребни, поради обстоятелството, че дебютното международно състезание се организира в Уругвай през 1930 година.

Решението по отношение на това кой да одобри конкуренцията след осем години ще бъде взето на Конгреса на ФИФА през 2024, където 211-те членки на асоциации ще гласоподава и избере най-хубавата кандидатура. До 2030 година, Световното състезание ще се е нараснало до 48 тима – покачване с 16 отбора спрямо сегашния формат.

След зимното международно, което ще се организира в Катар, Съединени американски щати, Канада и Мексико ще одобряват изданието през 2026. То ще бъде дебютно и във формата с 48 тима. Междувременно, Европейското състезание през 2024 ще се организира в Германия, а домакинът на изданието четири години по-късно занапред ще бъде избран, като кандидатура обмислят от Англия и Ирландия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР