Украйна се стреми да изтощи и да нанесе тежки загуби

...
Украйна се стреми да изтощи и да нанесе тежки загуби
Коментари Харесай

Украйна обясни основната си задача при Бахмут

Украйна се стреми да изтощи и да нанесе тежки загуби на съветските сили, опитващи се да завладяват дребния град Бахмут. Това съобщи началникът на Сухопътните войски на Украйна Олександър Сирски, представен от " Ройтерс ".

Във видеозапис, на който се вижда по какъв начин военачалник Сирски се обръща към бойци в огромен промишлен склад, той показва, че Русия продължава да е съсредоточена върху региона на Бахмут след месеци на сражения.

Москва смята за жизненоважно завладяването на Бахмут поради напъните си да откри цялостен надзор над Донбаския район в Източна Украйна.

" Те (руските сили - б.р.) не стопират да се пробват да обкръжат и завладяват града ", отбелязва Сирски във видеото, оповестено в " Телеграм ".
 Украйна: Фронтът край Бахмут се стабилизира
Украйна: Фронтът край Бахмут се стабилизира

Русия наподобява минава към отбранителна тактика

" Към днешна дата нашата съществена задача е да изтощим многочислените сили на врага и да му нанесем тежки загуби . Това ще сътвори нужните условия за освобождение на украинска земя и за ускорение на нашата победа ", изясни той.

Сирски се среща с военнослужещи покрай фронтовата линия, до момента в който Украйна се приготвя за след 13 месеца война. Вчера той съобщи, че

Той уточни, че срещите му с бойци до фронтовата линия са нужни, с цел да могат той и неговите командири да изработят проект, който ще има " действителни резултати на бойното поле, а освен на карта ".

Коментарът му още веднъж акцентира желанието на Украйна да удържи Бахмут, а не да изтегля силите си, с цел да ограничи жертвите.
 Украйна
Украйна " доста скоро " ще се възползва от изтощението на съветските сили в Бахмут

Назрява ли моментът на украинската контраатака?

Този месец президентът в Източна, Южна и Югоизточна Украйна. Вчера той се срещна с висшето си, което бе първата сходна среща отвън столицата от началото на войната.

Зеленски заяви, че на срещата са разисквани обстановката на фронтовата линия, подкрепленията и отбраната на границите - от Херсон на юг до Харков на изток, само че не даде повече детайлности.

Продължилата към осем месеца борба за Бахмут, в който преди войната са живели общо 70 000 поданици, само че в този момент е на процедура трансфорат в руини, е една от най-кървавите борби на безсилие по време на едногодишната съветска инвазия. Бахмут не е изключително огромен град, само че след многомесечни старания за удържането му има съществено.

Превземането на Бахмут освен ще даде на съветските бойци рядка победа на бойното поле след месеци на неуспехи, само че може да прекъсне снабдителните линии на Украйна и да разреши на силите на Кремъл да напреднат към други украински замъци в източната част на Донецка област.
 Отбраната на Бахмут е военна нужда за Украйна
Отбраната на Бахмут е военна нужда за Украйна

Киев не има намерение да се отстъпва от града
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР