Украйна се подготвя за голяма ескалация на сраженията с Русия,

...
Украйна се подготвя за голяма ескалация на сраженията с Русия,
Коментари Харесай

Украйна се подготвя за нова ескалация на войната с Русия

Украйна се приготвя за огромна ескалация на сраженията с Русия, съобщи секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов в изявление за " Скай нюз ". Той добави, че най-тежките боеве занапред предстоят и че идващите месеци са от решаващо значение за курса на войната. 

Олексий Данилов прикани западните съдружници да изпратят повече оръжия, в това число самолети " Тайфун " на Кралските военновъздушни сили от Англия и изтребители от други сътрудници. Той не изключи опцията Владимир Путин да предприеме нова офанзива от север, юг и изток, както това стана на 24 февруари предходната година и веорятно да съвпадне с годишнината. 

Данилов сподели, че Украйна се приготвя за всевъзможни сюжети и този път има доста по-голяма поддръжка от западните сътрудници, в сравнение с преди 12 месеца. Той добави, че към момента няма ясни индикации по кое време тъкмо би почнала съветската атака, само че чака повече от 320 000 мобилизирани съветски бойци през септември да вземат участие в тази втора вълна на експанзия. 

Следващите два-три месеца ще бъдат решаващи за войната, съгласно Данилов, ето за какво укранците обезверено се нуждаят от повече и незабавни доставки на смъртоносни оръжия от западните сътрудници. 

„ Нашата последна цел е да си върнем отнетите ни земи – освен след 24 февруари 2022 година от началото на съветското настъпление, само че и Кримския полуостров. Ние със сиурност ще спечелим, тъй като имаме поддръжката на целия свят “, посочи Олексий Данилов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР