Украйна се отказа от участие в международния песенен конкурс "Евровизия

...
Украйна се отказа от участие в международния песенен конкурс "Евровизия
Коментари Харесай

Украйна окончателно се отказа от участие в Евровизия

Украйна се отхвърли от присъединяване в интернационалния песенен конкурс "Евровизия 2019 ", който ще се организира през месец май в израелската столица Тел Авив.

Членът на управлението на медията Александра Колцова разясни, че решението е било взето след прекомерната политизация на националния конкурс.

По-рано трима от класиралите се финалисти на националния украински конкурс - Марув, групите "Фрийдъм джаз " и "Казка ", се отхвърлиха от присъединяване в "Евровизия 2019 ". Селекцията за представянето на Украйна в телевизионната песенна конкуренция бе белязана със кавги още от самото ѝ начало. Най-напред групата "Анна Мария ", достигнала до финала на подбора, обществено отхвърли да назова дейностите на Москва в Крим от 2014 година "агресия на Русия ". Украинските политици се възмутиха и от обстоятелството, че до финала на националния конкурс доближи гражданката на Русия Юлия Юрина, представителка на групата "Юко ".

Когато победител стана изпълнителката Марув, потеглиха апели тя да не съставлява Украйна на "Евровизия 2019 ", поради гастролите на певицата в Русия. Украинската социална телевизия и Марув по този начин и не реализираха съглашение и не подписаха контракт за нейното присъединяване в израелската столица Тел Авив. След това управлението на медията влезе в договаряния с членовете на "Фрийдъм джаз ", само че и те не одобриха предлагането на телевизионната компания. На собствен ред участниците в група "Казка " написаха в Инстаграм, че виждат своята задача в това да сплотяват хората, а не да ги разделят.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР