Украйна се нуждае от нови западни самолети, за да подготви

...
Украйна се нуждае от нови западни самолети, за да подготви
Коментари Харесай

Украйна настоява за нови западни самолети, получава съветски МиГ-29


Украйна се нуждае от нови западни самолети, с цел да приготви своята контраатака против съветските окупатори. Засега обаче страната е получила уверения, че ще й бъдат доставени самолети МиГ-29 от руско време. Полша и Словакия са първите страни, които ще изпратят остарели руски изтребители на Киев. 

Двете страни към този момент дадоха обещание да изпратят на Украйна бойни самолети, макар че предложенията не дават отговор на очакванията на Киев за съвременни изтребители.Москва бързо реагира с наказание, заявявайки, че доставките на изтребители няма да трансформират хода на войната, " само че могат да причинят повече премеждия на самата Украйна и на народа й ". Дмитрий Песков, представител на Кремъл, сподели, че всички изпратени самолети ще бъдат унищожени.Засега поръчките включват единствено изтребители МиГ-29 от руската ера. Те са познати на военновъздушните сили на Украйна, защото съставляват главната част от тяхната ескадрила, с която оперират от началото на войната.Полският президент Анджей Дуда сподели по-рано, че украинските водачи ще бъдат " подготвени да употребяват самолетите неотложно ". През февруари 2022 г Украйна разполагаше с към 120 функционални бойни самолета - най-вече МиГ-29 и Су-27. Англия предложи предишния месец да " компенсира " доставките на самолети МиГ-29 на страните от НАТО, в случай че държавните управления, подкрепящи Киев, решат да изпратят свои самолети от руската ера.Тези доставки обаче не задоволяват потребностите на Киев. Украйна желае съвременни бойни самолети, отговарящи на стандартите НАТО, като американските Ф-16 от четвърто потомство. Съединени американски щати все още не обмислят изпращането на Ф-16 на Украйна или на страните от НАТО, които ще доставят от своите руски изтребители.Полша ще изпрати на Украйна 4 изтребителя МиГ-29 в идващите дни, сподели президентът Дуда. След това още 8-9.

Първо, в околните дни ние предаваме 4 самолета на Украйна, в цялостна оперативна подготвеност за употреба. Останалите самолети се обслужват, приготвят се и ще бъдат излъчени поетапно.
Анджей Дуда

Преди това министър председателят Матеуш Моравецки даде ориентировъчен период за доставянето на самолетите – " през идващите от 4 до 6 седмици ".

От своя страна Словакия ще даде на Украйна 13 изтребителя МиГ-29. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР