Украйна се готви за зловеща руска офанзива в Донбас. Москва

...
Украйна се готви за зловеща руска офанзива в Донбас. Москва
Коментари Харесай

Украйна се готви за зловеща руска офанзива в Донбас

Украйна се готви за злокобна съветска атака в Донбас. Москва е съсредоточила стотици хиляди бойци в източната част на страната, употребявайки тактичност на груба мощ и човешки талази в опит да откъсне защитата на украинските въоръжени сили, оповестява изданието 
Прочетете още
На фона на неотдавнашния скок на сраженията доста военни анализатори считат, че дълго чаканата съветска атака към този момент е в ход и се чака да се форсира с наближаването на първата годишнина от нашествието.

„ Нещо се готви на изток “, сподели Йонатан Всевиов, общоприет секретар на естонското министерство на външните работи. „ Все повече и повече съветски бойци идват на фронта “, сподели той.

Украински публични лица пресмятат, че съветските сили в страната са надхвърлили границата от 300 000 след неотдавнашна готовност, почнала през септември предходната година. Военни анализатори считат, че цифрата може да е малко по-ниска, само че даже по-консервативните оценки за наличието на Русия в Украйна са доста по-високи от нахлуващите сили, които съветският президент Владимир Путин употребява, с цел да нахлуе в страната предишния февруари – и този път те са мощно съсредоточени в източната Украйна.

„ Очакваме през идващите 10 дни нова, голяма инвазия “, сподели украински боен чиновник, поискал анонимност, с цел да приказва по въпроси на разузнаването, пред Foreign Policy. През уикенда украинският министър на защитата Олексий Резников сподели, че чака скок на съветските интервенции към идната годишнина от нашествието на 24 февруари.

Тъй като съветските сили отчетоха големи загуби през първите месеци на войната, Кремъл разгласи частична готовност през есента, с цел да притегли към 300 000 нови бойци. Въпреки безредния темперамент на акцията за набиране и неналичието на образование, предоставено на новобранците, напъните за готовност наподобява биха постигнали триумф посредством разполагането на задоволително войски, с цел да спрат напредъка на Украйна - въпреки и с опустошителни загуби за съветските сили. Американски и западни служители  пресмятат, че близо 200 000 съветски бойци са били убити или ранени в борба, заяви Ню Йорк Таймс предходната седмица.

Новобранците са доста по-лошо оборудвани и подготвени от първичните сили на Москва за навлизане, изпратени през границите през февруари предходната година. В доста случаи новобранци са били употребявани за осъществяване на офанзиви с човешка вълна, тактичност, известна измежду руската Червена войска, движейки се през открит терен, до момента в който попадат под мощен огън от украинските сили, сподели Дара Масикот, съветски боен анализатор от Rand Corporation.

Грубите офанзиви на Русия, въпреки и да не са от най-сложните, нанесоха жертва на украинските въоръжени сили, които в този момент би трябвало да се борят с доста по-гъсто съветско наличие. „ Много от тези съставки, които участваха и разрешиха сполучливите украински контраофанзиви в Харков, тези съставки към този момент не участват. Линиите са по-дебели. Те са ги копали. Окопаха се “, сподели Масикот.

Русия също стартира да се въоръжава и да се окопава за идна атака. Украинските военни пресмятат, че Русия към този момент разполага с 1800 танка, 3950 бронирани транспортни средства, 2700 артилерийски системи, 810 системи за залпов огън от руската ера като Град и Смерч, 400 бойни самолета и 300 хеликоптера, подготвени за новата вълна от офанзиви, сподели служителят. Пентагонът разказва съветските войски, които към този момент са изпратени на бойното поле, с цел да запушат отбранителни дупки, като „ зле оборудвани, зле подготвени и прибързани “, съгласно почитан боен чиновник на Съединени американски щати.

Някои европейски чиновници считат, че мобилизацията на Русия в никакъв случай не е серпантина в действителност след септемврийските повиквания от Кремъл. „ Мобилизацията не е завършила “, сподели Всевиов. „ В момента мобилизацията в Русия продължава, само че безшумно. Те не подвигат звук към това заради вътрешни съображения.

Каролина Хирд, съветски анализатор от Института за проучване на войната, сподели, че има непрестанен поток от отчети, които допускат, че напъните за готовност безшумно не престават. „ Виждаме непрекъснати известия за хора, които получават призовки за готовност или, да вземем за пример, работодатели, предприятия, получават описи със чиновници, които би трябвало да изпратят до службата за военна регистрация. “

Пентагонът счита, че Кремъл е почнал да изпраща десетки хиляди бойци, с цел да компенсира загубите, понесени от продължаващите борби в градовете Бахмут и Соледар в Донбас, само че Киев счита, че Путин може да отиде даже по-далеч, като набере още нови войски към 24 февруари годишнина от пълномащабната инвазия.

„ Това е доста по-голямо от това, което се случи през първата вълна “, сподели украинският боен чиновник. „ Те не обръщат внимание на никакви жертви или загуби на бойното поле. “

Въпреки че няма признаци, че Путин се отхвърля от общата си цел да завладее напълно Украйна, анализатори и украински публични лица чакат назряващата атака да се концентрира върху Източна Украйна на фона на повишаване на боевете в районите Донецк и Луганск.

„ Струва ми се, че евентуално е имало някакви инструкции от Кремъл, предадени на началника на съветския общоприет щаб Валерий Герасимов. Мисля, че това включва, в случай че могат, прекосяване към границите на Донецк и Луганск “, сподели Масикот, имайки поради два от четирите украински района, които Кремъл се преструваше, че анексира през септември.

Но страхът, че даже неприятно подготвени съветски елементи могат да надвият украинските линии с офанзиви в жанр човешка вълна, докара до по-спешни апели за западни оръжия от Киев, макар съвсем 9 милиарда $ обещания за военна помощ на Съединени американски щати за Украйна от декември – съвсем 50 % повече от Целият годишен бюджет за защита на Киев преди войната.

И въпреки всичко някои от основните оръжия, показани от Съединените щати, с цел да устоят на съветския залп от патрони и тела - като системите за противоракетна защита Patriot, бронираните бойни машини " Брадли " и главните бойни танкове " Ейбрамс " - може да не влязат в страната до март или април, най-рано. А изстрелваните от земята бомби с дребен диаметър може да не стигнат до Киев до девет месеца.

Въпреки че Москва към този момент показваше признаци за усилване на напъните си в Донбас, доста анализатори считат, че съветската войска се стреми да напредне колкото е допустимо повече преди идването на тази нова гама западно военно съоръжение.

„ Не знам по какъв начин ще издържим тази контранастъпление. Ще бъде извънредно мъчно “, сподели Саша Устинова, украински народен представител. „ Нямаме задоволително патрони, или имам предвид… нищо. Танковете ще са по-късно. Всичко ще бъде по-късно. Докато ни изпратят Ейбрамс, към този момент ще сме видели по какъв начин върви съветската контраатака.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР