Украйна се е обръщала многократно към България с призиви за

...
Украйна се е обръщала многократно към България с призиви за
Коментари Харесай

Украйна е поискала всякакъв вид военна помощ от България: Досега фактически няма нищо

Украйна се е обръщала неведнъж към България с апели за военна помощ от началото на войната на 24 февруари до момента - в това число при диалозите на президента Володимир Зеленски с български държавници. 

" Досега от това, което бихме желали да получим, в действителност няма нищо ", сподели посланикът на Киев в София Виталий Москаленко в изявление за Нова ТВ. 

В апелите на Украйна до България е имало предпочитание за даване както на бронежилетки, каски, боеприпаси, по този начин и на летателни средства, самолети или аварийни елементи - " целия набор, с който разполага България като някогашна членка на социалистическия лагер ". 

" Ние желаеме част от тях да бъде предоставена на нашата страна, с цел да се бори с агресора ", сподели Москаленко. 

В същия ден министър председателят Кирил Петков разгласи, че " България ще подкрепи украинците в тази тежка война, само че бидейки толкоз покрай спора в този миг военна помощ на Украйна няма да бъде допустима ". 

Посланикът на Украйна уточни, че сега Русия залага на тактиката на " изгорената земя ", като унищожава цели градове и цивилното им население заради невъзможността си да се снабди с бърз воене триумф още в първите дни на акцията. 

" Сегашната тактичност на незаконната тайфа на Путин е да бъдат унищожени физически градове и мирните хора - по подобен метод да бъде сломена съпротивата на украинския народ в неговата битка за териториална целокупност, самостоятелност и битие на украинската страна ", сподели той. 

Виталий Москаленко уточни, че Путин употребява договарянията като " димна завеса ", до момента в който продължава да унищожава украински градове, мирни поданици и цялата инфраструктура. 

Той подсети, че до 2014 година Украйна публично е имала статут на неутрална страна. 

" Това не попречи на Путин да нападне украинската страна, да окупира Крим, да навлезе в Донбас и да стартира война, която трае от 8 години. Дали ще прогласим отказването от нашето предпочитание да встъпим в НАТО или не - това няма да спре Путин и да остави Украйна на мира. Встъпването в НАТО е витална нужда. Ако бяхме в НАТО, както го направи България преди години, нямаше да има експанзия и инвазия на Путин или различен на територията на Украйна ", сподели той. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР