Украйна съобщи днес за нова нощна атака от страна на

...
Украйна съобщи днес за нова нощна атака от страна на
Коментари Харесай

35 дрона са атакували тази нощ Украйна

Украйна заяви през днешния ден за нова нощна офанзива от страна на Русия - с 35 дрона " Шахед " иранско произвеждане, 34 от които са били свалени, съобщи Франс прес.
Прочетете още
Нападенията са осъществени " на талази " в течение на нощта, като са били подхванати от Чауда (на окупирания полуостров Крим), от град Приморско-Ахтарск (на източния бряг на Азовско море) и от град Курск, който се намира покрай северната граница на Украйна, оповестиха украинските военновъздушни сили в платформата " Телеграм ". Те прецизираха, че 34 от 35-те безпилотни апарата са били свалени, само че не заяви за жертви или вреди.

Русия офанзиви Украйна с дронове и ракети съвсем всяка нощ. Киев упреква Москва, че се пробва да тероризира цивилното население и да разрушава енергийната му инфраструктура, с цел да остави хората на мрачно и студено, както направи предходната зима. Оттогава обаче Украйна укрепи системите си за противовъздушна защита със западни оръжия, които й дават опция да унищожава множеството от изпратените от Русия дронове камикадзе и ракети, отбелязва Агенция Франс Прес. Агенцията напомня, че по същото време предходната зима милиони хора бяха без ток в студовете - нещо, което Украйна желае непременно да избегне тази година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР