Украйна и Русия съобщават за сваляне на десетки дронове над Киев, Крим

...
Украйна съобщава за сваляне на повече от две дузини руски
Коментари Харесай

Украйна съобщава за сваляне на повече от две дузини руски дронове над столицата на страната Киев, след като руското министерство на отбраната обяви унищожаването на осем украински дрона близо до анексирания Крим полуостров.

Степента на щетите от съперничещите атаки рано в неделя не беше ясна веднага.

Кметът на Киев Виталий Кличко каза, че най-малко един човек е бил ранен в историческия квартал Подил на града и е избухнал пожар близо до един от парковете му.

Отломки от свалени дронове са паднали в районите Дарницки, Соломянский, Шевченковски, Святошински и Подил, съобщиха Кличко и военната администрация на града.

В квартал Шевченкивски отломки предизвикаха пожар в апартамент, който бързо беше открит.

Няма незабавни съобщения за наранявания, каза Сергей Попко, ръководител на военната администрация на Киев, в приложението за съобщения Telegram.

„Дроновете навлязоха в столицата на групи и от различни посоки. Силите за противовъздушна отбрана успяха да унищожат повече от две дузини вражески БПЛА (безпилотни летателни апарати)“, каза Попко, като добави, че точният брой ще бъде обявен от ВВС на Украйна.

Новинарската агенция AFP съобщи, че най-малко 10 експлозии са били чути над Киев.

Няма незабавен коментар от Русия относно атаките.

Руското министерство на отбраната обаче заяви, че системите за противовъздушна отбрана на страната са унищожили осем изстреляни от Украйна дрона над Черно море близо до Кримския полуостров.

Министерството в изявление в Telegram не каза веднага дали има щети или наранявания.

Няма незабавен коментар от Украйна.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР