Украйна получи първата доставка на очакваните зенитни системи НАСАМС. Вижте

...
Украйна получи първата доставка на очакваните зенитни системи НАСАМС. Вижте
Коментари Харесай

Украйна получи първата доставка на зенитните системи НАСАМС

Украйна получи първата доставка на предстоящите зенитни системи НАСАМС. " Вижте какво имаме! ", написа в Туитър министърът на защитата Олексий Резников и благодари на Съединените щати и Норвегия, а също на Испания, която изпрати свои противовъздушни комплекси.

Те са изключително значими за противопоставяне против съветските въздушни удари по енергийната инфраструктура на страната. Руски военни са се оплакали от дейностите на своите командири, довели до тежки загуби на източния фронт. Военното министерство в Москва опроверга тази информация.



Епизод от боевете в Източна Украйна притегли внимание, откакто сътрудник на съветската държавна телевизия и други източници оповестиха за сериозна обстановка край селището Павловка в Донецка област.

Морски пехотинци от 155-а бригада на Тихоокеанския флот са се оплакали, че поради несъответстващи дейности на командирите им за няколко дни са убити и ранени до 300 души от персоналния състав, има и големи загуби в техника. Министерството на защитата в Москва опроверга информацията, коментирана и от украинския президент.

" Ожесточените съветски офанзиви в Донецка област не престават. Врагът понася съществени загуби, само че все пак продължава да хвърля своите мобилизирани и наемници на гибел. Благодаря на нашите бойци, които устояват на този напън ", съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски.



Жителите на Киев са надалеч от фронта, само че се готвят за борба със зимата по апела на кмета Виталий Кличко, който предизвести, че столицата може да остане без електричество и вода. Олена Бастун, която пътува с мотор, има нужната екипировка.

" Това е безоблачен панел с вградена батерия. Той се зарежда непрекъснато, когато грее слънце. Когато електричеството спре, мога да включа телефона, компютъра или лампа ", изясни мениджърът човешки запаси Олена Бастун.

Олена и брачният партньор ѝ имат къмпинг съоръжение и се запасяват с храна. Те са пътували в Норвегия и Исландия през зимата и не се боят от студеното време. Тревожат се единствено за сина си, който е на фронта.

Въпреки компликациите, украинците навлизат в деветия месец от войната с оптимизъм, демонстрират данни от социологическо изследване. Повечето от тях считат, че след 10 години страната им ще просперира в Европейския съюз. Това имат вяра 90% от хората в Западна Украйна и 76% от жителите в източната част на страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР