Украйна половин година се бори с една от най-мощните армии

...
Украйна половин година се бори с една от най-мощните армии
Коментари Харесай

Украинка в България: Нека всички в Русия да помислят за какво ги призовават да се борят

„ Украйна половин година се бори с една от най-мощните армии и една страна, с която никой не би желал да води война. Но ние стоим, пазиме се, и това, което споделя президентът (Путин – бел. ред.) за отбраната на неговата татковина, е чиста неистина за мен. Ние сме мощни и единственото, което бих желала, е да приканвам всички майки в Русия, всички съветски жители, да помислят в действителност защо ги приканват да се борят. “ Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria Лана Петкова, украинка, живееща от години в България, във връзка днешната тирада на съветския президент Владимир Путин.

„ Защото те отиват и пращат синовете си и мъжете си в непозната страна, макар че сме били извънредно близки, и продължаваме да бъдем, и ще бъдем, откакто завърши целия смут на безумното ръководство, което е сега. Затова каква е идеята на руснаците в Украйна, е огромен въпрос. Ние сме на нашата територия, отстояваме нашите домове “, добави тя.

„ Притеснението е всекидневно. А референдумите са чисто безумство, което уповавам се, няма да се случи. И няма да признаем резултатите “, безапелационна е Петкова.

„ Знаете какво е открито в Изюм – там е мястото, където съм израснала. И всички тези хора, които сега са подземен, биха могли умерено да живеят “, споделя украинката.

„ На всички мислещи хора в България би било пределно ясно защо се води тази война. Всички обвинявания към моя народ са небивалица, с цел да покрият съветските ползи “, уверена е тя.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР