Украйна полага всички възможни усилия за възстановяването на мира, а

...
Украйна полага всички възможни усилия за възстановяването на мира, а
Коментари Харесай

Посолството на Украйна в отговор на Радев: Прехвърлянето на вината за войната е теза на руската пропаганда

Украйна поставя всички вероятни старания за възобновяване на мира, а прехвърлянето на виновността за войната е една от главните опорни тези на съветската агитация и хибридната война в Европа. Това декларира в обществена позиция украинското посолство през днешния ден, ден след изявлението на президента Румен Радев. От Рожен през вчерашния ден той разгласи, че Украйна упорства да води тази война, само че сметката се заплаща от Европа.

„ Крайно време е да стартираме да мислим трезво и обективно за войната в Украйна и нашите връзки към нея. Българските ръководещи нямат лично мислене, мнение и позиция. Украйна упорства да води тази война, само че би трябвало да стане ясно, че сметката се заплаща от цяла Европа. “, сподели Радев. Позицията му провокира доста рецензии от страна на политическите сили у нас, а министър председателят Денков я дефинира като провокация

В реакцията си от посолството на Украйна насочат и апел към „ избрани политически сили “ да се въздържат от обвинявания към страната, която страда от съветската експанзия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР