Украйна поиска от страните от Г-7 финансова помощ от 50

...
Украйна поиска от страните от Г-7 финансова помощ от 50
Коментари Харесай

Мариупол още удържа на руската атака, Украйна поиска 50 млрд. долара от Г-7

Украйна изиска от страните от Г-7 финансова помощ от 50 милиарда $ и обмисля също издаването на облигации с нулев ваучър, което би й помогнало да покрие обвързвания с войната бюджетен недостиг през идващите шест месеца, сподели през днешния ден Олех Устенко, стопански консултант на украинския президент.

Пред националната телевизия Устенко сподели, че тези благоприятни условия интензивно се разискват, съобщи Българска телеграфна агенция.

Заместник-министърката на защитата на Украйна съобщи, че основното пристанище Мариупол се държи макар продължаващите съветски офанзиви, заяви Асошиейтед прес.

Хана Маляр съобщи, че бранителите на основното пристанище на Азовско море са вързали обилни съветски сили, обсаждащи града. Тя разказа Мариупол като " щит, защитаващ Украйна ", който не разрешава на обкръжаващите града съветски войски да напредват към други региони на страната.

Маляр съобщи, че руснаците не престават да нанасят въздушни удари по Мариупол и евентуално приготвят десант на брега, с цел да усилят силите си в града.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР