Украйна планира да извърши терористична атака в атомната електроцентрала в

...
Украйна планира да извърши терористична атака в атомната електроцентрала в
Коментари Харесай

Захарова: Украйна планира да извърши терористична атака в атомната електроцентрала в Запорожие

Украйна възнамерява да извърши терористична офанзива в атомната електроцентрала в Запорожие, в случай че това се случи, следствията ще обиден целия свят. Това сподели формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в ефира на радиостанция Sputnik.

 

„ Украинският президент Володимир Зеленски ще извърши терористична офанзива против атомната електроцентрала в Запорожие “, сподели още Захарова.

 

Според нея американските и английските управляващи не виждат в това директна заплаха за себе си.

 

" Няма кътче на планетата, което това да не засегне. Защото има такова нещо като атмосферата, международният океан, като същите селскостопански артикули - акцентира Захарова. „ Ако нещо се случи, то ще засегне всичко: и въздуха и вода, и храна. Всичко. И желанието на Зеленски да употребява този фактор за своите екстремистки терористични цели е явно. "

 

Във вторник вечерта съветникът на генералния шеф на концерна " Росенергоатом " Ренат Карчаа, базирайки се на получената от него информация, сподели, че въоръжените сили на Украйна ще се опитат да нападат Запорожката атомна електроцентрала в нощта на 5 юли, по-специално посредством изхвърляне на муниции с радиоактивни боклуци, извадени на 3 юли от Южно-украинската АЕЦ.

 

По-рано Зеленски упрекна Русия, че хипотетично приготвя терористична офанзива в атомната електроцентрала в Запорожие. Без да показва никакви доказателства, той уведомява Бразилия, Индия, Китай, Съединени американски щати, както и страните в Африка, Близкия изток и Европа. Ръководителят на украинското министерство на вътрешните работи Игор Клименко сподели, че " при положение на вероятно приключване на радиация в АЕЦ " ще се проведат учения в Украйна, ситуиран е щаб при положение на възможна изключителна обстановка.

 

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков назова изказването на Зеленски следващата неистина. Карчаа, разяснявайки изказванията на Зеленски, че Руската федерация сякаш приготвя терористична офанзива в АЕЦ Запорожие, изрази мнение, че изказванията на украинския водач може да са знак, че Киев приготвя терористична офанзива или удар по АЕЦ, с цел да притегли НАТО в украинския спор.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР