Украйна осигурява дронове на своя мрежа от агенти в Русия,

...
Украйна осигурява дронове на своя мрежа от агенти в Русия,
Коментари Харесай

Си Ен Ен: Украйна осигурява дронове на своя мрежа от агенти в Русия

Украйна обезпечава дронове на своя мрежа от сътрудници в Русия, извършващи саботажи против съветски цели. Това оповестиха пред Си Ен Ен източници от американското разузнаване.

Американските чиновници считат, че проукраински сътрудници в Русия са направили офанзивата с дронове, ориентирана към Кремъл при започване на май, като са пуснали безпилотните самолети от територията на Руската федерация.

Не е ясно дали други офанзиви с дронове, осъществени през последните дни – в това число една, ориентирана към жилищен квартал на олигарси в Москва и друга офанзива - срещу петролни рафинерии в Южна Русия – също са били осъществени от вътрешността на Русия или са извършени от тази мрежа от проукраински сътрудници.

Източниците на Си Ен Ен считат, че няма доказателства някоя от офанзивите да е осъществена благодарение на предоставени от Съединени американски щати дронове. Длъжностните лица не можели да кажат изрично по какъв начин Украйна е съумяла да транспортира безпилотните самолети зад вражеските линии, само че двама от източниците обяснили пред американската медия, че през последното десетилетие са били развити контрабандни канали, които биха могли да бъдат употребявани за изпращане на дронове или съставни елементи за дронове в Русия, където по-късно биха могли да бъдат съединени.

През последните месеци се следи растеж на офанзивите на съветска територия. Шефът на военното разузнаване на Украйна Кирило Буданов предложил някои от най-дръзкитенаглите проекти за интервенции против Русия и доста цени символичните дейности, описват американските чиновници пред Си Ен Ен.

Класифицирани документи на Пентагона, изтекли онлайн по-рано тази година, разкриха, че Централно разузнавателно управление на САЩ е призовало Буданов да " отсрочи "  атаките против Русия на годишнината от нейното навлизане в Украйна, предаде " Вашингтон пост ". Буданов се е съобразил с настояването на Централно разузнавателно управление на САЩ, излиза наяве от секретните документи. Но дронове бяха забелязани близо до Москва на 28 февруари, единствено дни след годишнината.

Друг изминал отчет на американското разузнаване, получен от Си Ен Ен, разкрива, че в края на февруари Зеленски е предложил да се ударят съветски цели в Ростовска област. Не е ясно дали този проект се е осъществил, само че петролни уреди в района се възпламениха, откакто бяха хипотетично ударени от дронове няколко пъти през последната година – атаки, за които Москва упреква Украйна.

Публично високопоставени американски чиновници осъдиха ударите в Русия, предупреждавайки за капацитета от ескалация на войната. Но говорейки анонимно пред Си Ен Ен, западни чиновници настояват, че трансграничните офанзиви са интелигентна военна тактика, която може да отклони съветските запаси към отбрана на личната територия, до момента в който Украйна се приготвя за голямо контранастъпление.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР