Украйна може да проведе допълнителна мобилизация, каза пред телевизия Скай

...
Украйна може да проведе допълнителна мобилизация, каза пред телевизия Скай
Коментари Харесай

Украйна обмисля допълнителна мобилизацията заради заплахата от Беларус

Украйна може да организира спомагателна готовност, сподели пред телевизия Скай нюз ръководителят на парламентарната група на ръководещата партия " Слуги на народа " Давид Арахамия и изясни, че повода за това е опасността от страна на Беларус, съобщи УНИАН.

Това е обвързвано с оповестеното от съветския президент Владимир Путин разполагане на тактически нуклеарни оръжия на територията на северната съседка на Украйна.

" Това може да значи привличане на повече хора в армията. Нуждаем се от най-малко още осем бригади, с цел да направляваме границата с Беларус. Тя е дълга повече от хиляда километра ", сподели Арахамия.

Ръководителят на " Слуга на народа " означи, че към този момент висшето управление на Украйна не счита, че това е реалистично, написа Българска телеграфна агенция.

" Не имаме вяра, че това може да се случи, само че никой не знае. През тази година научихме, че никой не знае какво може да се случи. Никой не вярваше, че нахлуването на Русия може да е толкоз огромно, само че те го направиха ", добави Арахамия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР