Украйна извършва преход към офанзивни действия особено към Бахмут, в

...
Украйна извършва преход към офанзивни действия особено към Бахмут, в
Коментари Харесай

Украйна обяви начало на “офанзивни действия“ на изток

Украйна прави преход към " офанзивни дейности " изключително към Бахмут, в Източна Украйна, обяви в " Телеграм " заместник-министърът на защитата Ханна Маляр.
Прочетете още
Коментарът на Маляр, в който се приказва за " отбранителен " режим на " врага " в борби от " локално " значение, съответствува с оценките на американски представители за съществуване на " знаци ", че дълго чаканата контраатака на Украйна може би най-накрая е почнала.

Малко след известието в Мариупол - в югоизточната част на Донецка област - бе задействана система за противовъздушна защита.

" Какво става сега? Продължаваме защитата, която започнахме на 24 февруари ", написа в " Тeлеграм " Ханна Маляр. " Дефанзивната интервенция нвключва всичко, в това число контраофанзивни дейности. Следователно в някои региони прекосяваме към офанзивни дейности. "

Два дни откакто украинският президент Володимир Зеленски разгласи готовността на страната за контраофанзивата, Русия заяви за убити 250 украински военни при тяхна атака западно от Донецк. Киев отхвърли, само че от сухопътните сили дойде знак, че офанзивни бойни дейности се водят - в обитаемо място близо до Бахмут.

" На юг - врагът се отбранява. Продължават сражения от локално значение ", написа още Маляр и добавя: " Защо руснаците интензивно пускат информация за контраатака? Защото би трябвало да отклоняват вниманието от разгрома по бахмутското направление. "

Самата Украйна в същото време дава разнопосочни сигнали. Съветникът на началника на кабинета на президента на Украйна Михайло Подоляк написа в " Туитър " преди няколко часа, че Москва към този момент е " интензивно ангажирана с отблъскването на... глобалнаофанзива, която " още не съществува " ".

Подоляк се пошегува и че Киев следи този развой на " заличаване " на хиляди единици украинска бойна техника с интерес, само че в случай че желаят да знаят истината, всички би трябвало да " наблюдават единствено формалните вести от Украйна ".

За " Ню Йорк таймс " събеседници от американската администрация отбелязват, че сражения се водят в няколко точки на фронтовата линия. Това става в ден, когато делегат на папа Франциск идва в Украйна, с цел да изследва опциите за мир. Руски военни блогъри отиват още по-далеч, като оповестяват, че украинската войска е осъществила прогрес в някои региони.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР