Украйна изпрати над 1000 пожарникари да потушат горските пожари в

...
Украйна изпрати над 1000 пожарникари да потушат горските пожари в
Коментари Харесай

Над 1000 огнеборци ще потушават пожарите в Чернобилската забранена зона

Украйна изпрати над 1000 пожарникари да потушат горските пожари в радиоактивната Чернобилска неразрешена зона, оповестиха управляващите, представени от ДПА.

Над седмица към този момент пожарникарите се борят с пожарите в този значително безлюден регион с повърхност 2600 кв. км. Във вторник държавното управление разгласи, че там към този момент няма огромни пожари и няма заплаха за саркофага на разрушената секция на АЕЦ "Чернобил ", чиято повреда през 1986 година се счита за най-тежката нуклеарна злополука в човешката история.

Край на пожара край Чернобил

Министерството на изключителните обстановки сподели, че в региона са зародили три дребни пожара, само че те не съставляват заплаха за обектите, където се съхраняват радиоактивни боклуци, отбелязва Асошиейтед прес.

Експерти по околната среда се притесняват, че пожарите може да разнесат радиоактивен пушек до Киев, само че управляващите увериха през днешния ден, че радиационните нива в столицата са в естествените рамки и не надвишават естествения радиационен декор, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР