Украйна иска още военна помощ и нови санкции срещу Русия,

...
Украйна иска още военна помощ и нови санкции срещу Русия,
Коментари Харесай

Украйна иска още военна помощ и нови санкции срещу Русия

Украйна желае още военна помощ и нови наказания против Русия, до момента в който нови избори в окупираните райони не престават.

На конференция в Киев Зеленски се разгласи за нови наказания против енергийния и финансов бранш на Русия.

Войната е тежка и процесите са сложни. Много неща се забавиха. Когато някои сътрудници кажат - " какво става с контранастъплението, коя е идната ви стъпка " - моят отговор е - нашите последващи стъпки от нов пакет от наказания ", сподели Зеленски, откакто негов консултант по-рано се опълчи на намаляване на западните наказания против Русия в подмяна на единодушие от Москва за възобновяване на зърнените коридори през Черно море.

Зеленски добави, че контраофанзивата би била по-бърза, в случай че страната му разполагаше с по-мощни оръжия.

Вчера Украйна получи първите танкове " Леопард 1 ", дарени от Дания, Нидерландия и Германия, откакто украински военни бяха подготвени за използването им. По-рано през седмицата Пентагонът пък разгласи нов пакет от военна помощ за Украйна на стойност до 175 милиона $, включващ снаряди с обеднен уран за американските танкове Ейбрамс.

Представителят на военното управление на Украйна Вадим Скибицкий, представен от УНИАН, разгласи, че Киев подробно ревизира информацията, че милиардерът Илон Мъск е саботирал офанзива с дронове против съветския флот до Крим. Вчера Мъск посредством личната си обществена мрежа Х, до неотдавна " Туитър ", съобщи, че съзнателно е изключил мрежата от сателитни интернет предаватели " Старлинк ", с цел да предотврати огромно украинско нахлуване против съветския флот с доста жертви.

А Русия продължава провеждането на тридневни локални избори на територията на федерацията, както и в окупираните елементи на Украйна. В рамките на изборите би трябвало да се дефинира и кмет на Москва, която през днешния ден чества 876 години от основаването си.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР