Украйна има план в случай на евентуално убийство на президента

...
Украйна има план в случай на евентуално убийство на президента
Коментари Харесай

Политико: Убийство на Зеленски вече няма как да промени ситуацията в Украйна

Украйна има проект при положение на вероятно ликвидиране на президента Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога по време на войната. Експерти считат, че подобно събитие би било психически потрес, само че няма да повлияе на отбраната на Украйна. Това написа американското издание Politico, съобщи Bulgaria ON AIR.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11342
В обявата се акцентира, че отводът на Зеленски да бъде евакуиран при започване на войната е изиграло основна роля в активизирането на интернационална поддръжка за битка с Русия.

Изданието, представено от " Украинская истина " напомня, че срещу Зеленски е имало няколко опити за ликвидиране, само че всички те са били предотвратени.

Според Конституцията, когато президентът не може да извършва отговорностите си, те се поемат от ръководителя на Върховната рада на Украйна. Изданието написа, че ръководителят на Върховната Рада Руслан Стефанчук, член на партията на Зеленски " Слуга на народа ", няма изключително висок рейтинг на доверие.

Според старши сътрудника в Евразийския център на Атлантическия съвет Адриан Каратницки това няма значение, защото Украйна има " мощен екип от водачи " и е евентуално, в случай че президентът почине, светът ще види " групово ръководство "  на страната.

Politico счита, че това управление ще се състои от Руслан Стефанчук, някогашния кино продуцент и адвокаткакто Андрий Йермак, който в този момент оглавява кабинета на президента, външния министър Дмитро Кулеба и министъра на защитата Алексий Резников. А Валери Залужни ще остане основният военачалник на страната.

" Страната доближи точка на доста забележителна взаимност и национално единение, тъй че в случай че нещо извънредно се случи със Зеленски, то няма да е толкоз решаващо, колкото си мислите ", разяснява Каратницки.

Той означи, че Украйна е основала добре готова административна, военна и дипломатическа машина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР