Украйна и Русия твърдят, че стотици войници на противниковата страна

...
Украйна и Русия твърдят, че стотици войници на противниковата страна
Коментари Харесай

Киев и Москва твърдят за стотици жертви на боевете в Бахмут през последното денонощие

Украйна и Русия настояват, че стотици бойци на противниковата страна са починали в сраженията при Бахмут в границите на последните 24 часа.

Украинският президент Зеленски заяви, че за седмица са починали 1100 съветски военни, а 1500 са тежко ранени. Трима цивилни са починали при съветски обстрел в Херсон, оповестяват украинските управляващи.

" За по-малко от една седмица, считано от 6 март, ние успяхме да убием повече от 1100 противников бойци единствено в бахмутското направление, необратими загуби за Русия, тъкмо там, близо да Бахмут ", сподели Зеленски в обичайното си вечерно видеообръщение. Той добави, че Русия е понесла и 1500 души " санитарни загуби ", т. е. бойци, които са потърпевши толкоз тежко, че няма да могат да вземат участие в по-нататъшни военни дейности.

Агенция Ройтерс прави ангажимента, че не може да удостовери тези данни по самостоятелен път.

Град Бахмут в Донецка област, Източна Украйна, става сцена на най-ожесточените сражения от началото на войната преди повече от една година. Всяка от двете страни в спора твърди, че другата е изгубила там хиляди бойци.

 Сведенията за хода на военните дейности в региона на Бахмут са спорни. Институтът за проучване на войната, основан във Вашингтон мозъчен концерн, допусна през днешния ден, че съветската атака за завладяване на украинския град буксува.

Командващ украинско военно поделение в това време сподели, че до цялостното обграждане на Бахмут от съветските сили остават не повече от четири километра. По улиците на града към този момент се водят сражения, съобщи Денис Ярославски в ефира на украинската телевизия " Еспресо ТВ ".

Вчера създателят на съветската частна военна компания " Вагнер ", която играе основна роля в съветската атака, Евгений Пригожин сподели, че неговите бойци към този момент са единствено на 1,2 километра от административния център на Бахмут .

" Обстановката в Бахмут е доста тежка, ВСУ (Въоръжените сили на Украйна) хвърлят безкрайни запаси ", съобщи през днешния ден Пригожин, представен от своята пресслужба, съобщи ТАСС.

Той описа, че " съперникът се бори за всеки метър (земя), и колкото повече се приближаваме към центъра на града, толкоз по-тежки стават боевете, толкоз повече артилерия (стреля) по нас, толкоз повече танкове ".

" Ние обаче вървим напред, и ще продължим да вървим напред, и няма да посрамим славата на съветското оръжие ", даде обещание шефът на частната военна компания.

Външният министър на Украйна прикани Германия да форсира доставката на муниции и да стартира образованието на украински водачи на западни изтребители. Представител на Европейски Съюз съобщи, че скоро фондът за закупуване на оръжия за Украйна може да бъде допълнен с 3,5 милиарда евро. Турция изрази убеденост, че съглашението за експорт на украинско зърно през Черно море може да бъде продължено и след приключването му на 18 март. Москва уточни, че съветски представители още не са взели участие в договаряния за удължение на периода на съглашението.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР