Украйна гледа на вота като фиктивен. Според Киев резултатите ще

...
Украйна гледа на вота като фиктивен. Според Киев резултатите ще
Коментари Харесай

Изборите в окупираните украински територии: Какво мислят Украйна и света?

Украйна гледа на вота като мним. Според Киев резултатите ще са манипулирани и на процедура ще сложат на власт лица, свързани с Кремъл. Гласуването се организира редом с изборите в Русия. В десетки райони стотици хиляди, в случай че не и милиони, хора избират локални кметове, локални законодателни органи, регионални шефове, градски препоръки и даже шепа членове на долната камара на съветския парламент.

Сред кандидатите е Артьом Жога - пълководец на батальон, който се бие един до друг с съветските прокси сили в Източна Украйна, както и украински сътрудници, които помогнаха за организирането на режисирания от Кремъл референдум, който Русия употребява, с цел да оправдае своето анексиране на Крим.

Според Иван Федоров, украинският кмет в заточение на окупирания от Русия Мелитопол и всекидневен представител на украинската опозиция в неговия град, доста претенденти в Запорожка област не живеят там и някои от тях идват от съветски райони. 

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба назова вота " подправен “ и съобщи, че той няма да има никаква правна мощ. Гласуването беше наказано от английския външен министър и Съвета на Европа и несъмнено като изтъквам: " жестоко нарушаване на интернационалното право “. НАТО също осъжда подправените избори в окупираните елементи на Украйна и ги дефинира като нелегитимни.

Украинските управляващи даже пуснаха листовки с дронове с апели жителите да не вземат участие в изборите. 

 

В обществените мрежи се популяризират фрагменти, в които се вижда по какъв начин жители драскат по бюлетините надписи като “Нова Каховка е Украйна ”, “Донецк е Украйна ”.

Russia is holding " elections " on 8-10th September, including occupied territories of Ukraine.

In Nova Kakhovka, a person wrote " Nova Kakhovka is Ukraine " on their voting ballot.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)
Even inside the supposedly secret polling booth, it still takes guts to do this.

" Donetsk is Ukraine " written on this ballot paper in `s illegal (pseudo) elections in occupied territories on
— Tim White (@TWMCLtd)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР