Украйна е успяла да отнеме стратегическата инициатива във войната с

...
Украйна е успяла да отнеме стратегическата инициатива във войната с
Коментари Харесай

ISW: Украйна е успяла да отнеме стратегическата инициатива във войната от Русия

Украйна е съумяла да отнеме стратегическата самодейност във войната с Русия, което принуждава армията на РФ да преразпределя силите си и да трансформира целите си в отговор на контранастъплението на украинските въоръжени сили, се споделя в нов разбор на американския Институт за проучване на войната (ISW).

" Подготовката на Украйна за контранастъплението н Херсон и началните интервенции от това контранастъпление в комбиниране с внезапното намаляване на съветските сили като цяло, очевидно, за пръв път разрешават на Украйна да стартира интензивно да образува хода на войната ", акцентират създателите на разбора.

Те означават, че съветските сили все по-активно трансферират персонален състав и техника в Херсонска и Запорожска области с цената на опитите да бъдат презвети Славянск и Северск, от които, наподобява към този момент руснаците са се отказали. Освен това армията на РФ предислоцира военна техника - артилерия и авиация, в Крим от други региони на Украйна.

Междувременно съветските войски прекратиха настъпателните интервенции към Харков и в южно направление, с цел да трансфорат в приоритет завземането на Луганска област, а сега се постанова да реагират ва опасността от украинското контранастъпление в Херсонска област.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР