Украйна е суверенна държава, която може да има свои вътрешни

...
Украйна е суверенна държава, която може да има свои вътрешни
Коментари Харесай

Кремъл иска по-бързи и смислени разговори с Украйна

Украйна е суверенна страна, която може да има свои вътрешни процедури, само че има и договаряния, които Москва би желала да са по-смислени. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от РИА Новости.

Коментарът му е във връзка изказването на украинския президент Володимир Зеленски за осъществяване на народен референдум в страната за статута на Донецката и Луганската национална република и Крим.

По-рано през днешния ден Зеленски разгласи, че окончателният въпрос за компромисите в договарянията с Русия по отношение на гаранции за сигурност и за ДНР, ЛНР и Крим би трябвало да бъде решен от украинците на референдум.

" Украйна е суверенна страна и би трябвало да има някои вътрешни държавни процедури. Но също така остават и тези въпроси, които са на масата за договаряния на двете делегации. Не мога да се въвличам в детайлите. Убедени сме, че сега, в който ги оповестим, това може единствено да навреди на преговорния развой, който към този момент върви доста по-бавно и по-малко свястно, в сравнение с бихме желали ", означи Песков пред кореспонденти в отговор на въпрос по какъв начин Кремъл ще реагира на сходна вероятност.

" Нашият договарящ екип има цялостни пълномощия, има нужната експертиза, има нужната политическа воля на президента. На ред са нашите украински сътрудници ", съобщи той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР