Украйна е поискала спешна финансова помощ от Международния валутен фонд,

...
Украйна е поискала спешна финансова помощ от Международния валутен фонд,
Коментари Харесай

Украйна е поискала спешна финансова помощ от МВФ |

Украйна е поискала незабавна финансова помощ от Международния валутен фонд, се споделя в изказване на неговата директорка Кристалина Георгиева след края на съвещание на административния съвет на фонда, предадоха международните организации.

" Ние преглеждаме всички варианти за спомагателна финансова поддръжка, включително и в границите на програмата за помощ от 2,2 милиарда $, която би трябвало да бъде разгърната до месец юни ", споделя Георгиева и добавя, че украинските управляващи са поискали също и незабавно финансиране от МВФ.

Тя акцентира, че фондът разполага с прочут брой принадлежности и в хода на развиването на обстановката в Украйна фондът ще продължи да разисква с управляващите по какъв начин най-добре ще може да им се помогне. Георгиева загатна, че в този момент са е в ход и даването на политически препоръки на Украйна.

Директорът на МВФ разясни, че се е срещнала с административния му съвет, с цел да направи първична оценка на актуалната обстановка и е уверила членовете му, че личният състав на фонда ще продължи да работи в тясно съдействие с управляващите, с цел да се окаже поддръжка на Украйна по всички вероятни способи.

МВФ ще продължи да работи дружно със Световната банка и с други сътрудници, с цел да се координира допустимо най-добре поддръжката и помощна за Украйна, добавя Георгиева, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР