Литва планира да изпрати военен персонал в Украйна за тренировъчна

...
Литва планира да изпрати военен персонал в Украйна за тренировъчна
Коментари Харесай

The Financial Times: Литва планира да изпрати войници в Украйна

Литва възнамерява да изпрати боен личен състав в Украйна за подготвителна задача, написа, базирайки се на литовския министър председател Ингрида Шимоните.

Вестникът прецизира, че Шимоните има позволение от Народното събрание да изпраща военни за образование. В същото време изданието добавя, че Киев към момента не е изискал от Вилнюс да изпрати задача.

Шимоните призна, че Русия ще го сметне за провокация, само че добави: „ Ако просто мислехме за съветския отговор, тогава не бихме могли да изпратим нищо. Всяка втора седмица чувате, че някой ще бъде погубен.

Тази седмица Русия организира учения с тактически нуклеарни оръжия в отговор на мненията на Макрон. Шимоните се съмнява, че оръжията ще бъдат употребявани, като се има поради, че радиоактивните боклуци ще ударят и Русия. „ През множеството време ветровете духат от запад на изток. ”

Според Шимоните Русия ускорява офанзивите против украинската гражданска инфраструктура като електроцентрали, учебни заведения и лечебни заведения. „ Русия се пробва да предизвика нова вълна от хора, които бягат от Украйна, тъй като няма съществени комунални услуги и съществени услуги “, сподели литовският министър председател.

Европейски Съюз приема повече от 4,2 милиона бежанци от Украйна. Но повече от две години след началото на войната хората в някои европейски страни стават все по-критични към поддръжката, оказвана на украинците.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР