Украйна е поискала от България доставката повече от 30-тина вида

...
Украйна е поискала от България доставката повече от 30-тина вида
Коментари Харесай

Н. пр. Виталий Москаленко: Украйна е поискала от България 30 вида оръжие

Украйна е поискала от България доставката повече от 30-тина типа въоръжение от България. Това заяви посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко пред Българска национална телевизия.

Той уточни, че доста деликатно е следил дебатите в Народното събрание за продоставяне на военна помощ на Украйна. Смята решението на българското Народно заседание за " доста вярно ".

Списъкът е много необятен и разнороден - от средства за противовъздушна защита до гаубици, хеликоптери и самолети, написа Mediapool.bg.

" Искаме от България през цялото време разнообразни типове въоръжения. В лист до Министерството на защитата сме показали повече от 30-на продукти, където има и средства за противовъздушна защита, което е най-необходимо в този момент. Както знаете поради бомбардировките и обстрелите с ракети и дронове е извънредно належащо такова оръжие. С-300, както и зенитно-ракетни комплекси, установки. Актуален остава и въпросът с доставката на гаубици от 152 мм, самоходни артилерийски установки, снаряди, минохвъргачки и други ", сподели Виталий Москаленко.

Според него описът може да бъде задоволен по доста точки, тъй като България разполага с тези оръжия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР