Украйна е използвала успешно безпилотен летателен апарат собствено производство с

...
Украйна е използвала успешно безпилотен летателен апарат собствено производство с
Коментари Харесай

Украйна е използвала успешно дрон собствено производство с обсег 1000 км

Украйна е употребила сполучливо безпилотен летателен уред лично произвеждане с обхват 1000 км, заяви оръжейното дружество „ Укроборонпром “, представено от

Говорителят на компанията Наталия Сад разгласява във фейсбук селфи на началника на украинския общоприет щаб Валерий Залужни, Микола Олешчук – командващ украинските военновъздушни сили, и Юрий Гусев, шеф на „ Укроборонпром “, на което тримата се усмихват. Сад разяснява, че фотографията е направена „ след сполучливото потребление на украински дрон с обхват 1000 км “.

Повече детайлности за това какво би трябвало да се схваща под „ употребен “ – минал тествания или употребен в спора с Русия, не бяха разкрити.

Украинските военни, държавното управление и частни компании работят по основаването на боеприпас от евтини и лесни за произвеждане дронове с вярата те да доведат до коренна смяна на бойното поле във войната с Русия. Украйна употребява безпилотни летателни апарати за разузнаване и набези против съветските войски.

Миналата есен „ Укроборонпром “ разгласи, че приключва работата по нов дрон с обхват 1000 км и бойна глава, тежаща 75 кг.

Днес президентът Володимир Зеленски подписа закон, освобождаващ украинските производители на безпилотни летателни апарати от митнически данъци и Данък добавена стойност, заяви в телеграм депутатът Ярослав Железняк, осведоми Българска телеграфна агенция.

Ръководителят на украинското военно разузнаване упрекна Русия, че е „ минирала “ охладителя на реакторите в окупираната от Москва Запорожка АЕЦ в Южна Украйна.

„ Най-страшното е, че през това време Запорожката АЕЦ беше в допълнение минирана, а точно беше миниран охладителят “, сподели по малкия екран Кирило Буданов, шеф на Главното разследващо ръководство (ГУР), без да показа доказателства в поддръжка на изказванието си.

Ройтерс насочи питане за коментар до съветското министерство на защитата.

Огромният шестреакторен комплекс на Запорожката АЕЦ, която е най-голямата в Европа, беше окупиран малко откакто силите на Москва нахлуха в Украйна през февруари предходната година. Двете страни се упрекват взаимно в обстрелване на централата и покрайнините ѝ, а интернационалните старания за определяне на демилитаризирана зона към нея към този момент удрят на камък.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР