Украйна днес всъщност се превърна в крепост на източния фланг

...
Украйна днес всъщност се превърна в крепост на източния фланг
Коментари Харесай

Порошенко: Трябва да спрем Путин, иначе може да се появят руски ракети и в България

Украйна през днешния ден в действителност се трансформира в цитадела на източния фланг на НАТО и нашата войска към този момент потвърди своята успеваемост на равнището на стандартите на НАТО. Затова би трябвало да сме в Северноатлантическия алианс, който подсигурява мир. Това сподели Петро Порошенко в онлайн тирада на интернационалната конференция ”НАТО след Мадрид: Урокът от Украйна ”, която се организира в България.
" Не можем да позволим на Путин да завоюва в Украйна. Ако това се случи, а това е малко евентуален сюжет, това би било провалянето освен за Украйна, само че и за НАТО и свободния свят. Това би било провалянето за демокрацията пред автокрацията ", акцентира той.

„ Затова борбата за Украйна е доста по-мащабна от самата Украйна “, акцентира Петро Порошенко.

„ Де факто, за 8 години съветска експанзия, Украйна се трансформира в цитадела на източния фланг на НАТО. Ние сме тези, които не разрешаваме на Путин да трансферира войната си в други страни. Украинската войска неведнъж е потвърдила, че се бие в жанр НАТО. И аз съм горделив, че от 2014 година под мое командване и благодарение на нашите съдружници от НАТО не губим време в построяването на нова украинска войска от нулата ", сподели той.

" На бойното поле доказахме, че отговаряме на критериите 100 %. Ако ние не го заслужаваме, кой? Време е НАТО да научи урока от Букурещ. И е време НАТО да се научи на смелостта на Украйна, "   безапелационен е Порошенко.

Петро Порошенко акцентира, че Украйна в този момент се нуждае от повече тежки въоръжения, както и от повече съдружници, в това число България.

Освен това е належащо глобите против Русия да се затегнат още повече.  " Имаме потребност от петролно ембарго, газово ембарго, комерсиално ембарго. Сега не е моментът за народен нарцисизъм ", сподели той.

„ Трябва да спрем Путин в Украйна и да го спрем през днешния ден. В противоположен случай може да се появят съветски танкове и крилати ракети някъде другаде, даже в България. Не подценявайте това предизвикателство. Колкото повече Украйна получава оръжия, толкоз повече западната поддръжка идва към Украйна, толкоз повече наказания ще има против Русия, толкоз по-скоро ще завърши тази война “, прикани Порошенко.

" Ако ме попитате по какъв начин се усещам във връзка с желанието на Украйна за участие в НАТО, тогава моят отговор ще бъде следният: където е НАТО, има мир, където е Русия, има война. Що се отнася до нас, ние желаеме мир в Украйна ", твърди някогашният украински президент.

Порошенко означи също, че в този момент живеем в преломен миг в историята и единствено от нас зависи по какъв начин ще наподобява утрешният свят. Той добави, че 77 години след края на Втората международна война още веднъж виждаме кървава, ненужна, необявена война на украинска земя, тъкмо в центъра на Европа.

фотография: argumenti.ru/
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР