Украйна днес отново е подложена на масиран обстрел. Атаките са

...
Украйна днес отново е подложена на масиран обстрел. Атаките са
Коментари Харесай

Нови масирани обстрели в различни части на Украйна - загиналите са най-малко 12

Украйна през днешния ден още веднъж е подложена на масиран обстрел. Атаките са против разнообразни елементи на страната. При набези с дронове и ракети са починали минимум 12 души. Засегната е енергийна инфраструктура, жилищни здания и индустриален обект.
Прочетете още
Киев осъмна със сирени и със сняг. Властите приканиха жителите на столицата да влязат в скривалища и бомбоубежища. За доста от киевчани метрото още веднъж се оказа избавление. Военната администрация на украинската столица заяви, че системите за Противовъздушна отбрана са свалили минимум две крилати ракети и пет ирански дрона.

Атаки имаше и на юг. Четирима души са починали при обстрела в Запорожие. За първи път от седмици бяха нанесени ракетни удари и в Днепър. Видеото с детонацията беше публикувано от украинския президент. При офанзивата против града е лумнал огромен пожар в промишлен обект. Пострадали са минимум 23-ма души, измежду които и младо момиче. " Когато ракетата удари, тъкмо се приготвяхме с мъжа ми да вървим на работа. Стените ни избавиха. Всичките прозорци в жилището са счупени ", споделя локална жителка.

На прицел на съветските ракети през днешния ден се оказа и Одеска област. Съобщава се за минимум трима ранени.

Руски ракети удариха и на североизток - в Харков. Пострадали са няколко души. " Случи се следващата съветска терористична офанзива. Сутринта десетки ракети бяха ориентирани към цивилни обекти. Русия взривява електроцентрали и други енергийни уреди. Това към този момент е всекидневие в Украйна ", съобщи президентът Володимир Зеленски.

И през днешния ден още веднъж е имало спешни спирания в северните и южните региони на страната, с цел да се стабилизара енергийната мрежа. И на следващия ден се чака Киев да осъмне с минусови температури и със снеговалеж. Според прогнозите леко стопляне ще настъпи при започване на идната седмица.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР