Украйна би приветствала получаването на касетъчни боеприпаси от Съединените щати,

...
Украйна би приветствала получаването на касетъчни боеприпаси от Съединените щати,
Коментари Харесай

Подоляк: Получаването на касетъчни боеприпаси от САЩ ще ускори процеса на деокупация в Украйна

Украйна би приветствала приемането на касетъчни муниции от Съединените щати, тъй като те биха имали " извънредно психо-емоционално влияние " върху съветските сили, сподели съветникът на украинският президент Михайло Подоляк.

Трима американски чиновници, говорещи при изискване за анонимност тази седмица, споделиха, че пакетът оръжейна помощ, който включва касетъчни муниции, изстрелвани от 155-милиметрово оръдие, се чака да бъде разгласен в петък.

На този ход се опълчват на правозащитни групи, само че той може да обезпечи мощен нов детайл за контранастъплението против съветските сили, воюващи в Украйна, разяснява Подоляк.

" Несъмнено прехвърлянето на спомагателни количества снаряди на Украйна е доста значим принос за ускорение на процеса на деокупация ", сподели Подоляк пред Ройтерс.

" Особено в случай че приказваме за касетъчни муниции, които безспорно са способни да окажат извънредно психо-емоционално влияние върху към този момент деморализираните съветски окупационни групи. "

Той сподели, че спадът в бойния потенциал и морала на съветските бойци е " значим съставен елемент, който може да бъде обезпечен от този вид снаряди ".

Украйна има потребност от повече снаряди и муниции и е признателна на своите сътрудници за " разбирането на суровите действителности на войната ", сподели Подоляк.

Белият дом съобщи в четвъртък, че изпращането на касетъчни муниции в Украйна е " интензивно премислено ", само че че няма какво да разяснява по въпроса..

Human Rights Watch прикани Русия и Украйна да спрат да употребяват касетъчни муниции и прикани Съединени американски щати да не ги доставят. Правозащитната организация сподели, че както съветските, по този начин и украинските сили са употребявали оръжията, които са умъртвили украински цивилни жители.

Боеприпасите, неразрешени от над 120 страни, нормално освобождават огромен брой по-малки експлозиви, които могат да убиват безсистемно в необятна област.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР