Украсете тази шоколадова идилия -торта Роял Уилямс, и поднесете охладена.

...
Украсете тази шоколадова идилия -торта Роял Уилямс, и поднесете охладена.
Коментари Харесай

Торта Роял Уилямс

Украсете тази шоколадова идилия -торта Роял Уилямс, и поднесете охладена. Да ви е сладко!

Необходими Продукти

● бисквити - 200 г чаени, маслени
● захар - 100 г
● масло - 100 г
● щоколад - 300 г мрачен кувертюр
● яйца - 1 бр.
● бял шоколад - 50 г (за декорация)

Начин на подготвяне

Натрошете чаените или маслени бисквити на едри части с ръце. Разтопете маслото и го смесете със захарта в купа. Бъркайте, до момента в който сместа стартира да изсветлява.

Разтопете 100 г мрачен шоколад и прибавете към маслената примес при непрестанно бъркане. Разбийте яйцето към сместа. Сложете бисквитените части, до момента в който всички те се покрият с шоколадовата примес.

Нанесете сместа в кръг за торта (с диаметър 15 см), авансово намазан с масло и подложен на поднос върху пергаментова хартия. Опитайте се да запълните всички празнини в долната част на кръга, тъй като това ще бъде горната част, когато се обърне.

Охладете шоколадовата торта в хладилника за най-малко три часа. Извадете тортата от хладилника и я оставете да престои, до момента в който разтопите останалите 200 г мрачен шоколад.

Обърнете наопаки тортата върху поднос и извадете кръга. Изсипете разтопения шоколад върху тортата и изгладете горната и страничната част благодарение на шпатула.

Оставете шоколада да стегне на стайна температура. Разтопете белия шоколад и използвайте за декорация на горната част на бисквитената торта.

Сервирайте торта Роял Уилямс охладена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР