Укранските бойци, които завзеха „Азовстал“, предложиха да обменят цивилни граждани

...
Укранските бойци, които завзеха „Азовстал“, предложиха да обменят цивилни граждани
Коментари Харесай

Защитниците на „Азовстал“ предложили да обменят цивилни граждани за храна

Укранските бойци, които завзеха „ Азовстал “, предложиха да обменят цивилни жители за храна и медикаменти, сподели за представител на щаба на интервенцията за освобождение на предприятието.

" Трябва да поддържаме контакти с нацистите от „ Азов “, които са се настанили в комбината, в полза на спасяването на цивилните, които са останали там. По време на договарянията те ни предложиха да заменяем цивилни заложници за храна и медикаменти. Условията на договорката – петнадесет заложника против звук артикули и медикаменти. Предупредиха, че повече никого няма да пускат в Украйна, към този момент единствено ще обменят “, сподели събеседникът на организацията.

Сега, по негови данни, в катакомбите на комбината най-вероятно се намират повече от 200 мирни поданици, в това число дами, деца и старци.

Представителят на щаба означи, че съветските военни към този момент са се срещали с такива способи в Сирия, когато са водили договаряния с терористите от ИДИЛ. Те също са предложили да освобождават хора против храна и лекарства.

РИА Новости напомня: Руските войски и сили на Донецката национална република обкръжиха Мариупол на 7 март; на 21 април Шойгу разгласи, че градът е изцяло освободен, само че повече от две хиляди бойци от националистическия батальон „ Азов “ остават в завода „ Азовстал “ (срещу бойците му е формирано наказателно дело в Русия). Президентът Владимир Путин разпореди нападението против индустриалната зона да бъде прекъснато, само че тя да бъде блокирана, " с цел да не прелети и муха даже ".

Националистите държат цивилни в завода, за чието освобождение съветските войски отварят филантропични коридори. Над 100 души напуснаха " Азовстал " предишния уикенд. В същото време украинската страна наруши режима на тишина, частите на съветската войска и ДНР трябваше да унищожават огневи позиции.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР