“Украинците трябваше да се адаптират към нов начин на живот,

...
“Украинците трябваше да се адаптират към нов начин на живот,
Коментари Харесай

Зеленска: Заради войната живеем като в Средновековието

“Украинците трябваше да се приспособяват към нов метод на живот, който за мнозина наподобява на Средновековието ”, сподели първата дама на нацията Олена Зеленска в изявление за CBS News, излъчено в „ 60 минути “ в неделя вечер, представена от " NYTimes ".

“Руските офанзиви против учебни заведения, лечебни заведения и жилищни региони са форма на тероризъм, а не просто война ”, сподели Зеленска.

„ Войната се води със модерни средства, само че от морална и етична позиция това е Средновековието “, съобщи тя в изявлението.

Първата дама даде като образец, че първите уроци за учениците, които се връщат в учебно заведение, са били „ къде е бомбоубежището, по какъв начин да стигнете до него и какво да вършиме, в случай че удари ракета “.

Тя сподели, че в някои елементи на страната хората толкоз се опасяват да изоставен домовете си поради съветския обстрел, че към 3500 учебни заведения са единствено онлайн и че стачките са засегнали учебни заведения от град Чернигов на север до региона на Луганск на изток.

Приблизително 2,8 милиона от шестте милиона деца в нацията са били принудени да изоставен домовете си заради войната.Повечето от тези, които могат да посещават учебно заведение, вършат това в чужд град или село.

Смята се, че спомагателни два милиона деца живеят отвън Украйна и или учат отдалечено с украински учители, или се пробват да се интегрират в нови учебни заведения и класове, в които се преподава на друг език.

Тази година Олена Зеленска понякога влизаше в центъра на вниманието на медиите, с цел да притегли вниманието на света към човешката цена на войната.Тя беше хазаин на Джил Байдън през май, когато американската първа дама беше на четиридневно пътешестване до Източна Европа и се отби в учебно заведение в Ужгород, Украйна, което беше превърнато в център за подкрепяне на бежанци.

Зеленска тя пътува и до Вашингтон през юли, откъдето направи послание, в което изиска повече оръжия, с цел да може Украйна да се отбрани.

Попитана по какъв начин може да свърши войната, първата дама на Украйна посочи, че не приказва от името на държавното управление, само че споделя мнението си като жител на Украйна.

„ Представете си обстановка, в която сте били нападнати от бандити;те ви заплашват, убиват децата ви и някой ви предлага да преговаряте с тях. Това е невероятно ”, безапелационна бе Зеленска.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР