20 000 розови храсти, дарени от изпълнителния директор на Брит

...
20 000 розови храсти, дарени от изпълнителния директор на Брит
Коментари Харесай

Зацветяват Плевен с 20 000 розови храста, осигурени от дарител

20 000 розови шубраци, дарени от изпълнителния шеф на „ Брит Розако ” АД, Николай Пелишатски, ще бъдат раздадени в понеделник, 20 май, в Плевен и във вторник, 21 май – на дребните обитаеми места в общината.

Инициативата се реализира със съдействието на Община Плевен и кмета доктор Валентин Христов, на ръководителя на Общинския съвет доцент доктор Иван Малкодански и общинския консултант Ивайло Минков. Идеята е цветята да бъдат засадени в кварталите и междублоковите пространства в града, да бъдат завършени цветни градини и розариуми по места.

Раздаването на розовите насаждения в понеделник за Плевен ще стартира в 17:00 часа, на паркинга пред Общината /пл. „ Възраждане “ № 2/. Всеки жител ще има опция да получи до 5 розови храста.

Във вторник ще се раздават розовите шубраци за кметствата в общината, като те ще бъдат предоставяни на кметовете на дребните обитаеми места.

„ Желанието ни като донори е розите да се употребяват за разкрасяване на града и общината и да бъдат засадени на публични места. Надявам се, че хората ще създадат точно това. По този метод дружно, с общи старания, ще създадем една по-красива, зелена и обгрижена градска среда “, показа донорът Николай Пелишатски.

Снимки на завършените с дарените рози цветни пространства може да изпращате на електронен адрес: [email protected]. Сътворените с общи старания резултати от акцията ще бъдат оповестени на уеб страницата и на фейсбук страницата на Община Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР