Украинците, които помагат за организирането и провеждането на подкрепяните от

...
Украинците, които помагат за организирането и провеждането на подкрепяните от
Коментари Харесай

Затвор заплашва украинците, които помагат за референдумите

Украинците, които оказват помощ за организирането и провеждането на подкрепяните от Русия референдуми за анексиране на огромни елементи от страната, ще бъдат упрекнати в държавна измяна и ги чака минимум пет години затвор, сподели президентският консултант Михайло Подоляк, до момента в който гласуването в четирите окупирани от Русия области е в последния си ден, предава Ройтерс.

" Имаме описи с имена на хора, които са забъркани по някакъв метод ", сподели съветникът на президента Михайло Подоляк в изявление за швейцарския вестник Blick, цитира news.bg.

" Става дума за стотици сътрудници. Те ще бъдат съдени за държавна измяна. Очакват ги присъди от най-малко пет години затвор. "

Подоляк сподели, че украинците, които са били принудени да гласоподават, няма да бъдат осъдени. Украински чиновници оповестиха, че изборните урни са разнасяни от врата на врата и жителите са били принуждавани да гласоподават пред въоръжени проруски представители.

Москва се надява да анексира Херсонска, Луганска, Донецка и огромна част от Запорожка области на изток и юг, които съставляват към 15 % от територията на Украйна.

Според Украйна нито една от тези области не е изцяло под контрола на Москва и боевете се водят по цялата фронтова линия, като украинските сили оповестяват прогрес, откакто по-рано този месец прогониха съветските войски от Харковска област.

Руският президент Владимир Путин насочи завоалирана опасност за потребление на нуклеарни оръжия за отбрана на съветските земи, което ще включва четирите области, в случай че бъдат анексирани.

Гласуването за присъединение към Русия стартира в петък в районите и би трябвало да завърши във вторник, като съветският парламент евентуално ще утвърди анексирането до дни.

Британското министерство на защитата предизвести във вторник, че Путин евентуално ще разгласи анексирането на окупираните райони на Украйна от Руската федерация по време на обръщението си към двете камари на съветския парламент на 30 септември.

Киев и Западът отхвърлиха референдумите като подправени и дадоха обещание да не признават резултатите от тях.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че Донецка област остава главен стратегически приоритет на неговата страна и Русия, като боевете обгръщат няколко града, до момента в който съветските войски се пробват да напреднат на юг и на запад.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР