Украинци от Пловдив помагат на бедстващите от водната стихия села.

...
Украинци от Пловдив помагат на бедстващите от водната стихия села.
Коментари Харесай

Украинка: В Деня на съединението трябва да се обединим и да помогнем на бедстващите хора от наводнените села

Украинци от Пловдив оказват помощ на бедстващите от водната буря села. Наталия Елис от седем години живее в България. Тя е IT експерт, който към този момент се е открил у нас и работи, омъжена е за пловдивчанин. През месец март българи й оказват помощ да събере медикаменти в помощ на Украйна, а през днешния ден тя връща направеното положително, споделя Нова тв. 

Когато през март месец събирахме помощи за Украйна, цялото село Каравелово се отзова и се включиха в нашата идея. Те помогнаха за набирането на средства за закупуването на медикаменти. Така че в този момент е време ние да им помогнем, тъй като са в потребност и не става дума за ден или два, споделя Наталия. 

Ходих на терен, видяхме какво се случва. Трагедията е огромна.Ние няма да останем единствено фенове на компликациите им. Има ужасно доста работа, има работа и за мъжете, и за дамите, разяснява тя. 

От София събрахме близо 600 индивида добровалци. От Варна също чакаме да дойдат хора на помощ, Пловдив също. Тка че всички градове се събираме, с цел да помогнем, уточни тя. 

Хората, които по обществените мрежи опълчват българи против украинци в действителност не са доброволци. Те и стотинка няма да заделят за бедстващите, без значение какви са - българи, роми или украинци, разяснява Наталия. 

Днес е Деня на съединението. Трябва да сме единни. Не може бедстващите хора да разчитат единствено на  доброволци или единствено на страна. Не става по този начин. Трябва да има и едната, и другата помощ, с цел да се оправим, разяснява на собствен ред брачният партньор на Наталия. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР