Украинското външно министерство заяви, че компрометираната съвместна декларация на лидерите

...
Украинското външно министерство заяви, че компрометираната съвместна декларация на лидерите
Коментари Харесай

Разочарование в Киев: Декларацията на Г-20 не е повод за гордост

Украинското външно министерство съобщи, че компрометираната взаимна декларация на водачите на Г-20 по отношение на съветската инвазия в Украйна " не е мотив за горделивост ", цитират Украинская истина и The Guardian.

Говорителят на външното министерство Олег Николенко насочи забележка към декларацията, че в нея не е посочено името на Русия, когато се загатва, че страните работят по метод, " подобаващ на задачите и правилата на Устава на Организация на обединените нации в неговата целокупност ", и че страните се въздържат от " опасност или потребление на мощ за придобиване на територия против териториалната целокупност и суверенитета или политическата самостоятелност на която и да е страна ".

" Ясно е, че присъединяване на украинската страна щеше да разреши на участниците да схванат по-добре обстановката ", написа Николенко във Фейсбук.

Той съобщи, че в декларацията е трябвало да се уточни, че Русия води война против Украйна, вместо думите " война в Украйна ", и също по този начин акцентира, че Руската федерация, а не " всички страни ", би трябвало да се въздържат от потребление на мощ за териториални завоевания.

Николенко уточни и нуждата участниците в срещата да " осъдят експанзията на Руската федерация против Украйна и да призоват Русия неотложно да я спре ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР