Украинското разузнаване съобщи, че 144 украински войници са били освободени

...
Украинското разузнаване съобщи, че 144 украински войници са били освободени
Коментари Харесай

Украйна и Русия направиха най-голямата размяна на пленници досега

Украинското разузнаване заяви, че 144 украински бойци са били освободени при най-голямата замяна на пленници от началото на съветската инвазия. Сред освободените множеството са от бранителите на металургичния комбинат " Азовстал " в южния пристанищен град Мариупол. Те бяха пленени от съветските окупатори, когато предишния месец заводът бе дефинитивно високомерен след повече от три месеца защита.

" Това е най-голямата замяна от началото на пълномащабната съветска инвазия. От освободените 144 души 95 са бранители на " Азовстал ", оповестява сбито основното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата в канала си Telegram, без да прецизира по кое време и къде е осъществена размяната.

Руската страна към този момент не разяснява нищо за размяната. Руската агитация назовава бранителите от полка " Азов " " нацисти " и постоянно им приписва някои от военните закононарушения на своите войски в Украйна. В съветски плен са към 2000 бойци от " Азовстал ", които отбраняваха завода доникъде на май. Украйна нееднократно съобщи, че има намерение да ги върне назад посредством замяна на пленници.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР