Украинското пристанище Южни спря работа, тъй като Русия не позволява

...
Украинското пристанище Южни спря работа, тъй като Русия не позволява
Коментари Харесай

Русия не пуска кораби до едно от пристанищата по зърнената сделка в Украйна

Украинското пристанище Южни спря работа, защото Русия не разрешава на кораби да влизат в него макар " зърнената договорка " , оповестява Ройтерс, като се базира на украинското министерство на инфраструктурата.

Зърнената договорка,, планува експорт на зърно от три украински пристанища - Одеса, Черноморск (Иличовск) и Южни .

Организация на обединените нации, която посредничи в договорката, изрази угриженост в понеделник, че нито един транспортен съд не е влизал в пристанище Южни по зърнения кулоар от 2 май.

" Формално пристанище Южни е включено в договорката, само че действително към този момент месец не е по този начин. В него не влизат кораби ", сподели заместник-министърът на инфраструктурата Юрий Васков, представен от организацията.

Според него Русия е намерила ефикасен метод да понижи доста износа на украинско зърно, като на процедура е изключила от договорката пристанище, което приема кораби с огромен потенциал.

Като част от съглашението всички кораби, пътуващи за украинските пристанища, се ревизират от екип, включващ съветски инспектори. От 29 април обаче руснаците отхвърлят да ревизират корабите, които отиват в Южни, твърди Васков.

Украйна неведнъж е упреквала Русия, че се пробва да блокира инспекцията на корабите. Москва отхвърли обвиняванията, само че акцентира, че също е недоволна от метода, по който в този момент работи съглашението.
 Захарова удостовери зърнената договорка, само че несъответствията не престават
Захарова удостовери зърнената договорка, само че несъответствията не престават

Твърди, че желаят да оказват помощ за гарантиране на световната продоволствена сигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР